Lamper          Aftenoptog med musik, dans og lamper - Saltets Vej 1997
På repertoiret lige nu har vi 3 udendørs danseforestillinger

” Her skal Danses” og ”Ud i Vinden” som begge inkluderer en visuel og musikalsk parade., samt "Spedejens Spådom" , som er en soloforestilling med Elisabeth Groot.
Desuden har vi teaterkoncerten ”NordenFra” med nykomponeret dansk musik og visuelle indslag, samt et forrygende "Ildshow" til de mørke tider på døgnet. Udover disse faste ting har vi mange forskellige mindre og større engagementer, som er specielt skabt til den sammenhæng vi skal indgå i.
 • Vi laver kirkekoncerter og musik til gudstjeneste
 • Vi spiller til bal i forsamlingshuset.
 • Vi laver kulturmøder og fællesdansesessions på konferencer, ved virksomhedsfusioner, m.m.
 • Vi spiller ved indvielser og jubilæer
 • Vi spiller for både voksne og børn, tossede og toptunede.

 • Alle forestillinger er refusionsgodkendte fra kunststyrelsen.
  Fra forestillingen     Saltets Vej 1997
  Forestillingen indledes med et festligt og farverigt optog med 4 dansere og 5 musikere, dans, musik, sang, styltegængere mm.

  Paraden slutter af med forestillingen "Her skal Danses"

  Ligesom i et ritual danser teatret igennem stemninger af bøn, prøvelser, leg, erotik og forløsning for til sidst at kunne skabe plads til glæden og festen. Der bliver sunget og danset for fuld kraft. Pladsen bliver danset varm og der er eftertrykketlig lagt op festlige begivenheder.

  "Her skal Danses” er en flot og livsbekræftende danseforestilling. Med fødderne solidt plantet i vores gamle, danske folkekultur og med inspiration fra ny moderne dans.

  Spilleplads: 10x10 m   Pris:22.000 kr.

  Selve forestillingen varer ca. 25-30 minutter

  Ud i Vinden	
      Ulfborg 2003
  Forestillingen ”Ud i Vinden” er en stærk visuel forestilling, med 4 dansende vinde og en flok inciterende musikere.

  En poetisk og kraftfuld forestilling om vi menneskers trang til at tæmme naturen. Forestillingen indeholder dans og nykomponeret musik – alt stadig med rødder i vores nordiske arv, som jo er vores varemærke.

  Vi spiller udendørs og indledes med god musikalsk parade.

  Spilleplads: 10x10 m   Pris:22.000 kr.

  Selve forestillingen varer ca. 25-30 minutter  Spedejen
  Elisabeth forudsiger fremtiden som Spedeje
  Spedejens Spådom

  Med tromme og fløjte indtager Spedejen (spåkonen) pladsen. Hun har syv pilestave med. Når hun kaster sine stave åbner de døren til fremtiden. Stavene kan fortælle hende både om den enkeltes nære fremtid og større samfundsanliggender.

  Med sin baggrund som danser og sanger og sit udstrakte kendskab til folkekulturens historie, giver Elisabeth figuren både dybde og autenticitet. Det er et humoristisk, musikalsk og poetisk spil, som er skabt til pladser, parker, gader, strande og hvor det ellers kan tænkes. Udover Spedeje-spillet, har Elisabeth Groot et stort og alsidigt repertoire af herlige gamle skæmteviser og ballader, som hun fremfører med sin tromme og fløjte til stor fornøjelse for gæster, bodholdere og andre sjæle.

  Hvis en ged eller en ko er blevet væk, mestrer hun også de råb, der kan lokke dyrene hjem igen. Skal der gang i dansen er Elisabeth tillige en glimrende dansemester.

  Med sin evne til at rejse i tiden er ”Spedejens Spådom” et oplagt indslag i mange sammenhænge. I øvrigt er spedejen til disposition efter aftale

  Spilleplads: 6x6 m   Pris: 5300 kr.

  Selve orakelspillet varer ca. 25. minutter og kan spilles flere gange efter behov. Se også Nordisk Kraft som er Elisabeths website
  Ildshow
  Fra vores ildshow

  Vores ilshow er flot og kort.

  Derfor tar' vi ikke ud kun med det, men laver det sammen med nogle af de andre ting vi tilbyder. Fx. passer det rigtig godt til "Her skal Danses" når det er mørkt eller i forbindelse med særlige events, der er tilpasset omstændighederne og de sammenhænge vi indgår i.  Spjald spjdernes værk
  Spejderne i Spjald havde lavet dette værk, som svar til os
  NordenFras' musikere
  NordenFras musikere
  Med bl.a. harmonika, saxofon, violiner, tromme og ikke at forglemme gode stemmer har vi lavet vores fortolkninger af danske sange og melodier spændende fra 1100-tallets naturtonebillede til den seneste kartoffelrap fra 2002.

  Vi har lavet en teaterkoncert "NordenFra" , hvor vi sammen med sangene musikken også har små visuelle krydderier.

  Udover koncerterne spiller vi også op til et godt gammeldags bal med polka, totur, vals og hvad der eller hører til en god danseaften.

  Har du brug for os til andre begivenheder er vi rede og med på den værste.

  Hør lidt af vores musik under menupunktet "Se & Hør"


  At arrangere og gennemføre større tværkulturelle projekter med kulturelle byttehandler er efterhånden blevet vores varemærke.
  Vi er 9 mennesker der kan mange ting og vi har i mange år arbejdet med at bruge dans, sang og musik som indgange til kulturel integration på alle niveauer og i alle sammenhænge.

  Gartnere i Hjortshøj læser Benny Andersen
  Fra totalteaterprojekt i Hjortshøj. Gartneren reciterer
  Benny Andersen til trombonemusik
  Målet kan være:
 • At bygge broer mellem forskellige kulturer i et lokalområde eller på en arbejdsplads.
 • At styrke den kulturelle identitet i et bestemt område eller for en bestemt gruppe ved at skabe nogle særlige kunstneriske oplevelser for områder eller landsbyer der normalt ikke har mulighed for møde dans og musik ’live’.
 • At synliggøre et bestemt sted eller en bestemt gruppe
 • Typisk bliver Elisabeth Groot, som er kunstnerisk leder af danseteatret hyret til at udvikle et koncept og forberede projektet og så bliver hele NordenFra koblet på under afviklingen.

  Eksempelvis:
 • En uge hvor teatret rejser rundt i et amt eller et område og lave forestillinger, workshops og parader sammen med lokale institutioner, særlige grupper og virksomheder.
 • Nogle dage hvor teatret har slået sig ned på et synlig offentligt sted i et stort telt og får besøg af lokale beboere, institutioner m.m. Der laver vi udveksling med dem der kommer og besøger os og vi inviterer til mad og bal og andre kulturelle begivenheder.
 • En enkeltstående større kulturbegivenhed, hvor vi indgår som den samlende tråd under hele arrangementet. Fx en kulturnat, et jubilæum, en indvielse eller lignende.
 • ”Site specific” forestillinger. Altså forestillinger der bliver formet og skabt til et bestemt sted og en bestemt begivenhed. Kontakt os gerne for at høre mere eller få ideer.